Μετασύμπαν στη Μόδα: Η Ανερχόμενη Επανάσταση

rosemallee μαιρα βούλτσου maira voultsou metaverse fashion μετασύμπαν μόδα

Το Μετασύμπαν στη μόδα: Αποκαλύπτοντας το Μέλλον του Στυλ στο Εικονικό Σύμπαν

Έχει εμφανιστεί ως ένας ψηφιακός κόσμος όπου τα Βrands μπορούν να αξιοποιήσουν προηγμένες τεχνολογίες.

Η εικονική πραγματικότητα, η τεχνολογία Βlockchain και τα NFTs ήρθαν για να δημιουργήσουν εμβυθιστικές εμπειρίες που διασκεδάζουν τα όρια μεταξύ του φυσικού και του ψηφιακού κόσμου.

Το 2024 φέρνει νέες στρατηγικές ανάπτυξης, καινοτόμες έννοιες και ανανεωμένες προσεγγίσεις.

Διάβασε περισσότερα εδώ

Ως συνήθως η τεχνολογική εξέλιξη θα επηρεάσει όλη την αλυσίδα της μόδας. Από τον σχεδιασμό και την κατασκευή έως το μάρκετινγκ και τις πωλήσεις.

“Το 2024 φέρνει νέες στρατηγικές ανάπτυξης, καινοτόμες έννοιες και ανανεωμένες προσεγγίσεις”

 
rosemallee Mάιρα βούλτσου maira voultsou blog rosemallee μετασύμπαν AVAVAV Metaverse Fashion Week SHOWstudio
rosemallee Tech Infused Fashion έξυπνη τεχνολογία μόδα smart technology fashion forward fitness apparel έξυπνα ρούχα θερμοκρασία

Το Μετασύμπαν θα αναδείξει έναν ευρύ κόσμο ευκαιριών στη μόδα

Το Web 3.0 έχει τη δυνατότητα να επανασχεδιάσει τη βιομηχανία της μόδας, καθώς οι άνθρωποι έχουν μιεγαλύτερο έλεγχο στα δεδομένα τους. 

Επιτρέπει τη δημιουργία ενός αποκεντρωμένου περιβάλλοντος για το μετασύμπαν με τη χρήση των δυνατοτήτων της τεχνολογίας blockchain.

O καθένας πλέον μπορεί να δημιουργήσει τον δικό του τρισδιάστατο κόσμο που άλλοι μπορούν να επισκεφθούν και να εξερευνήσουν. Μέσα σε αυτόν, θα αναπτυχθούν εικονικά εμπορικά κέντρα, αθλητικά κέντρα και ακόμη και ολόκληρες πόλεις.

αναπαράσταση προϊόντων εικονικά


Η οπτικοποίηση 3D προϊόντων περιλαμβάνει τη δημιουργία υψηλά ρεαλιστικών και ακριβών εικονικών προσομοιώσεων προϊόντων χρησιμοποιώντας τεχνολογία 3D.

Εμπεριέχει διάφορα στάδια, από την καταγραφή των ιδιοτήτων των υλικών μέσω σαρωτών υψηλής ακρίβειας μέχρι τη δημιουργία φωτορεαλιστικών εικόνων.

rosemallee μαιρα βούλτσου maira voultsou metaverse fashion μετασύμπαν μόδα

Σάρωση Υλικών:

Χρησιμοποιούνται σαρωτές υψηλής ακρίβειας για την καταγραφή των φυσικών ιδιοτήτων των υλικών, όπως υφάσματα και δέρματα. Αυτές οι σαρώσεις παρέχουν λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με την ύφανση, την εμφάνιση και την υφή των υλικών.

Λύσεις Λογισμικού:

Εταιρείες όπως η Vizoo προσφέρουν σαρώσεις και λογισμικό που επιτρέπουν την τέλεια αντιγραφή των υλικών σε 3D. Αυτό το λογισμικό είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη υψηλά ρεαλιστικών εικονικών αναπαραστάσεων προϊόντων.

Ένταξη με Λογισμικό Δημιουργίας Προτύπων: Οι εικονικές σαρώσεις και απεικονίσεις μπορούν να έχουν απροβλημάτιστη ένταξη με λογισμικό δημιουργίας προτύπων, όπως το Clo3D, το Style 3D ή το Browzwear. 

Ως εκ τούτου αυτή η ένταξη βοηθά στη δημιουργία προτύπων που μοιάζουν με πραγματικά προϊόντα.

rosemallee μαιρα βούλτσου maira voultsou metaverse fashion μετασύμπαν μόδα

Προσαρμόσιμα Αβαταρ:

Μοντέλα εικονικά ή αβαταρ χρησιμοποιούνται για να προσομοιώσουν προϊόντα σε εικονικά μοντέλα. Τα αβαταρ μπορούν να προσαρμοστούν για να αναπαραστήσουν διαφορετικά σχήματα και μεγέθη σώματος.

Αναγνώριση Προβλημάτων και Επικύρωση:

Οι προσομοιώσεις δημιουργίας προτύπων σε 3D βοηθούν στην αναγνώριση και πρόβλεψη δυνητικών προβλημάτων που σχετίζονται με τον όγκο, την εφαρμογή του υφάσματος στο εικονικό μανεκέν. Έτσι ελαχιστοποιείται η ανάγκη για δημιουργία πολλαπλών φυσικών πρωτοτύπων, εξοικονομώντας χρόνο και πόρους.

Avatars

Η τεχνητή νοημοσύνη και η επαυξημένη πραγματικότητα μπορούν να ανοίξουν ευκαιρίες για νέα μοντέλα επιχειρήσεων που εκμεταλλεύονται την εικονική μόδα.

Η τεχνολογία που επιτρέπει την προβολή από όλες τις πλευρές έχει ήδη χρησιμοποιηθεί για την παρουσίαση εποχικών συλλογών μέσω διαδικτυακών εκθεσιακών χώρων, και τα αβατάρ των μοντέλων έχουν περπατήσει σε εικονικές πασαρέλες 3D.

rosemallee μαιρα βούλτσου maira voultsou metaverse fashion μετασύμπαν μόδα

Εικονικά Fashion Shows:

Πολλά Brands πλέον χρησιμοποιούν εικονικά fashion shows για να παρουσιάσουν τις συλλογές τους και να επικοινωνούν με τους πελάτες.

Αυτό επιτρέπει σε πελάτες από όλο τον κόσμο να ζήσουν την εκδήλωση σε πραγματικό χρόνο.

Επιπλέον θεωρούνται και οικονομικά αποδοτικά, καθώς δεν απαιτούν ακριβούς χώρους, μοντέλα ή άλλους πόρους.

Εικονικές δοκιμές

Αν και οι πωλήσεις είναι συχνές στο διαδίκτυο, ο ρυθμός επιστροφής τους παραμένει τεράστιος και συνδέεται συχνά με την ανομοιότητα ανάμεσα στο προϊόν σε μια φωτογραφία και την εμφάνισή του μόλις το λάβουν, καθώς και με τη δυσκολία των πελατών να προσδιορίσουν το πιο κατάλληλο μέγεθος για το σώμα τους.

Προσθέστε σε αυτό την ανάγκη για παραγγελία πολλαπλών μεγεθών ή χρωμάτων για να εξασφαλίσουν την επιλογή τους και τις δωρεάν ή χαμηλού κόστους επιστροφές.

Δηλαδή προκαλείται ένα λογιστικό αλλα και πρακτικό πρόβλημα καθώς κολοσσιαίοι όγκοι όγκοι επιστροφών λαμβάνονται, ελέγχονται, και επανασυσκευάζονται με βαρύ οικονομικό και οικολογικό αποτύπωμα.

Όπως δημιουργούνται αβατάρ για να μοντελοποιούν τα ρούχα κατά τη διάρκεια της φάσης ανάπτυξης, επίσης, τα ψηφιακά δίδυμα των πελατών γίνονται όλο και πιο κοινά.
Όταν αυτές οι τεχνολογίες πρωτοκυκλοφόρησαν στην αγορά, ήταν πολύ αργές ή δεν ήταν κοντά στην πραγματικότητα. Είχαν τη δυνατότητα να βελτιωθούν γρήγορα για να προσφέρουν μια ικανοποιητική εμπειρία χρήστη σε χαμηλότερο κόστος για τις μάρκες.

rosemallee μαιρα βούλτσου maira voultsou metaverse fashion μετασύμπαν μόδα

εικονικά δοκιμαστήρια

Fitmatch, Zeekit, 3D Look, αυτά τα εικονικά δοκιμαστήρια υλοποιούνται στις ιστοσελίδες για να δημιουργήσουν μια αγορά που να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στην πραγματικότητα.

Οι αλγόριθμοι και η τεχνητή νοημοσύνη για την ανάλυση των τάσεων, αποδίδουν όταν εντάσσονται σε μια πραγματική προσέγγιση μείωσης των επιπτώσεων.

 

Μείωση Αποβλήτων Υλικού:

Η ψηφιακή αποτύπωση σχεδίου και υλικού επιτρέπει καλύτερη λήψη αποφάσεων κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης προϊόντων. Είναι πιο εύκολο να επικυρωθούν προϊόντα εικονικά και να καθοριστεί ποια σχέδια πρέπει να επιλεγούν για πρωτοτυπίες, μειώνοντας την απώλεια υλικού.

Συνολικά, η εικονική αναπαράσταση προϊόντων προσφέρει σημαντικά οφέλη στις βιομηχανίες της μόδας και της κατασκευής μέσω της απλοποίησης της διαδικασίας ανάπτυξης προϊόντων, της μείωσης του κόστους και της προώθησης της βιωσιμότητας μέσω πιο ενημερωμένης λήψης αποφάσεων.

 

Τα fashion Brands επενδύουν μεταξύ 1,6% και 1,8% των εσόδων τους στην τεχνολογία. Έως το 2030, αναμένεται αυτό το ποσοστό να αυξηθεί μεταξύ 3,0% και 3,5%.

rosemallee μαιρα βούλτσου maira voultsou metaverse fashion μετασύμπαν μόδα

μετασυμπαν και Fashion Week

Η Metaverse Fashion Week είναι ένα σημαντικό γεγονός στην παγκόσμια βιομηχανία της μόδας που πραγματοποιήθηκε το 2023.

Πρόκειται για μια εικονική εβδομάδα μόδας που λαμβάνει χώρα μέσα στον μετακόσμο, ένα συλλογικό εικονικό κοινόχωρο όπου οι χρήστες μπορούν να αλληλεπιδρούν με ψηφιακά περιβάλλοντα και άλλους συμμετέχοντες σε πραγματικό χρόνο.

Κατά τη διάρκεια της Metaverse Fashion Week 2023, εταιρείες όπως η Adidas, η Coach, η Diesel και η Tommy Hilfiger παρουσίασαν τις πολυαναμενόμενες συλλογές ενδυμάτων και ψηφιακές εμπειρίες τους.

Το Show έδωσε τη δυνατότητα στους λάτρεις της μόδας και τους συμμετέχοντες να αλληλεπιδρούν με τις μάρκες και τις δημιουργίες τους σε ένα εικονικό περιβάλλον.

Το πιο σημαντικό είναι ότι οι σχεδιαστές μόδας έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν δημιουργικές και φουτουριστικές έννοιες που υπερβαίνουν τις παραδοσιακές πασαρέλες και τους φυσικούς περιορισμούς.

Η εκδήλωση πιθανότατα προσέλκυσε κοινό από όλο τον κόσμο και πρόσφερε μια μοναδική πλατφόρμα για τις μάρκες να πειραματιστούν με νέες τεχνολογίες, να αλληλεπιδράσουν με τους καταναλωτές με νέους τρόπους και να προωθήσουν τα όρια της παρουσίασης της μόδας στον ψηφιακό κόσμο.

Δες Περισσότερα εδώ

 

rosemallee Mάιρα βούλτσου maira voultsou blog rosemallee μετασύμπαν AVAVAV Metaverse Fashion Week SHOWstudio

ενα εικονικο μελλον

Οι online shoppers, ειδικά εκείνοι από την Γενιά Ζ, περνάνε όλο και περισσότερο χρόνο στο διαδίκτυο και εξερευνούν το μετασύμπαν. Πολύ σύντομα οι άνθρωποι θα μπορούν να δουλεύουν, να παίζουν, να κάνουν socializing και να αγοράζουν σε αυτά τα υπερ-διαδραστικά ψηφιακά περιβάλλοντα που λέγονται μετασύμπαντα.

Ακούγεται περίεργο,αλλα σκέψου οτι το μετασύμπαν βρίσκεται ακόμα στα πρώτα του βήματα. Τι ακολουθεί; Και εγώ παρακολουθώ με δέος και περιέργεια.

Θα σε ενημερώνω.

*** pics by AVAVAV Metaverse Fashion Week SHOWstudio